23.10.2010

Aamunkoi

9 kommenttia:

 1. Onpa upean näköinen. Miten voi olla noin rajautunut aamunkoi.

  VastaaPoista
 2. Itsekin aluksi vähän ihmettelin ja odotin, että pilviin tulisi enemmän väriä tai aukko suurenisi.
  Kuvassa aurinko oli selkeästi aukon vasemmalla puolella, juuri nousemassa.

  Koska aurinko oli aukosta reilusti vasemmalla, eivät pilvetkään värjääntyneet kunnolla missään vaiheessa.

  VastaaPoista
 3. Mykistyttävä, eipä tällaisen kauneuden edessä voi paljoa puhua.

  VastaaPoista
 4. Jännä portti valoisan ja pimeän maailman välillä!

  VastaaPoista
 5. Rauhallisen tunnelman aistii kyllä tästä kuvasta!!

  VastaaPoista
 6. Silmiin pisti vaakasuora punertava pilvi kajon yllä. En meinaa millään keksiä miten se on muodostunut, kun sen selvästi tasaisen stratocumulus-kerroksen alapuolella. Mutta järkeilisin että se voisi olla yksittäinen stratocumulus undulatus laajemman lautan alapuolella, ja niin paljon matalammalla kuin seuraava kerros että vain se värjäytyy vedestä heijastuvan valon avulla. Meteorologisesti aika uniikilla hetkellä napattu!

  VastaaPoista
 7. Terve !

  Kuten aikaisemmin kerroin Aurinko oli vasemmalla, tarkalleen ottaen tuon saaren takana, aika, noin puolituntia Auringon nousuun.

  En erota juurikaan stratotyyppejä toisistaan, mutta tilanne oli myös sikäli harvinainen minun kokemuksen mukaan, että vaikka pilvet liikkuivat ’kohtalaista’ vauhtia, oli silti aivan tyyntä. Tummaa pilveä vasten eri pilviä ei erota, mutta oikeassa reunassa näkyy selvästi myös alemmalla olevia pilviä joidenka alareuna punertaa.

  Itse veikkaisin, että saaren takana taivas horisontista (metsän takana) oli auki ja sieltä valonsäteet pääsivät tulemaan. Alkaahan nauha jo saaren takaa. Paljain silmin punertava pilvi erottui vain kajon yllä, mutta nykyaikainen digikamera tallentaa ja erottaa värejä ja sävyjä jota silmä ei erota.

  VastaaPoista