27.5.2011

Laskeva Aurinko


Avaa kuvateksti tästä (Caption)

17 kommenttia:

 1. Mitäpä tähän enään osaa sanoa, kuin että mykistävä.
  Teksti täytyy ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
 2. Hä hää ilmestyhän se mies takaisin kun vähän kovisteli, tämä ja edellinen ovat todella maukkaita.
  Itselläni on hieman keikkahommia ja silloin en käy netissä vaikka pc,llä töitä teenkin. Ei kiinosta yhtään kirjautua ulkopuolisilla yrityskoneilla omille sivuille.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on 'Hieno-Tunnelmallinen-Kuva'...!
  Sinulla Seppo se onnistuu - oli pakkanen tai suvi.
  En ole aikaisemmin moista *Meri-Aurinko-Taivas* ilotelua nähnyt.
  Vaikuttava kokonaisuus...!
  Hyvää viikonloppua...!

  VastaaPoista
 4. Aurinko näyttää vähän litistyneeltä, jännä ilmiö. Taivas on kuin tulessa, hieno kontrasti synkälle ulapalle. Miten onnistut kuvaamaan auringon niin, ettei se pala puhki?

  VastaaPoista
 5. Pehmyt piirto ja Tiitsa, kiitos!

  Ari: Pakkohan se oli tulla mereltä pois kun niin kovaa tekstiä luki.. ;)

  Eko: Kiitos paljon. Näitä auringonlasku ja -nousukuvia on vaikka millä mitalla, niin kuin varmaan arvaatkin, mutta ovat sen verran samankaltaisia, että käytän loppuja jossain muualla. Ehkä jotain kuvia vielä tuolta reissulta.

  Manteli: Mitä lähempänä horisonttia Aurinko on, sitä himmeämmäksi se muuttuu. Esim. Kuu palaa kuvatessa helposti puhki korkealla taivaalla ollessaan, mutta matalalla horisontissa se on tumman keltainen. Merellä näkyy usein horisontti, ja silloin saa puhkipalamattoman kuvan Auringosta jo pienellä alivalotuksella.
  Auringon litistyminen johtuu ilman ja veden lämpötilaeroista. Mitä kylmempää vesi on, sitä erikoisempia kangastuksia.

  VastaaPoista
 6. Aivan sanomattoman kaunis. Hyvin olet saanut auringon ja taivaan mahtavat värit esiin. Olisinkin kysynyt kuinka onnisuit, ettei aurinko palanut puhki, mutta tuolla edellisessä vastauksessa tulikin jo paljon hyvää tietoa.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava kuva! Tuli mieleen, että ei tuollaisia kuvakulmia olekaan.

  Jäin miettimään kuvatekstissä kertomaasi auringon ja kuun punaisuutta. Thaimaassa lapset aina värittävät auringon punaiseksi tai punaoranssiksi. Johtuisiko se jotenkin päiväntasaajan läheisyydestä vai ilman kosteudesta vai...

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista!

  mm: tuo kosteus saattaa hyvinkin olla syynä Auringon punaisuuteen. Kuvateksteissä oleva punainen aurinko pilviverhoineen on otettu melko etelässä, noin Lissabonin kohdalta vähän länteen, ja Laskeva Aurinko -kuva pohjoisempana.

  Punainen kuu oli kuvattu Itämerellä. Ilma oli nyös tuolloin melko kosteaa, olihan jo yö tulossa ja ilmankosteus noussut reilusti.

  Myös Lapissa on joskus aivan punainen Auringon nousu tai -lasku, myös talvella. Jotain ilmakehässä on erilaisesti punaisen taivaanrannan aikana. Ilmankosteus ainakin vaihtelee kaikkialla..

  Ilmatieteen laitoksen sivuilta saa vastaukseksi tutun, eli mitä alempana aurinko on, sitä enemmän sininen siroaa pois, ja sitä punaisempi Aurinko on. Jokin kuitenkin aiheuttaa välillä enemmän sirontaa, tai sitten vähentää sitä..

  VastaaPoista
 9. Kaunista on, kommentoiminen on ollut ongelmallista, nytkin anonyymillä lähtee.Kiitos lukijaksi tulostasi, käy joskus katsomassa blogiani.t.pipsa
  http://sanosekukkasin.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Onneksi löysin upeat kuvasi! Näitä on hyvä katsella, kun haluaa nähdä jotakin oikein kaunista ja rauhallista. :)

  VastaaPoista