7.12.2012

AamuhämärässäAvaa kuvateksti tästä (Caption)

14 kommenttia:

 1. Joo... haastava on valaistus.
  Pitkälle putkelle melkein vaikeimpia hommia.
  Mukavasti ovat joutsenet mahtavassa valossa.
  Terveisiä Kuusamosta - pakkanen vähän lauhtui...
  Kiitos vierailuista ja kommenteista.

  VastaaPoista
 2. Kuva oli alkuperäisenä tosi sininen, koska kamera oli säädetty vastaanottamaan todelliset sävyt.

  Koska kaikki valo jota oli "saatavilla" oli pelkästään sinisen taivaan antamaa valoa kaikki oli siis sinistä, vaikka silmä adaptoituukin ympäritön valoon nopeasti ja pyrkii siis näkemaan heikossakin valossa kaikki värit "luonnollisina".

  Säädin kuvaa sellaiseksi kuin mitä muistan sen sillä hetkellä olleen. Jää oli sinisempää, mutta siten joutsenet olivat samalla aivan sinisiä. Säädi kuvaa siten, että joutsenet näyttävät melko valkoisina, kuten silmanäkin näki, mutta jään sinisyyttä oli vaikeata saada "aidoksi" ilman temppuja irriottaa joutsenet muusta kuvasta. Siihen en ryhtynyt.

  Mielestäni tämä valaistus ja säätö vastaa kokonaisuudessaan parhaiten sitä, miltä paikan päälläkin näytti, ilman joutsenten erilleen leikkauksia.

  VastaaPoista
 3. Kuvatekstissäsi kerroit hienon tarinan kuvan kuvittamiseksi. Se avasi kuvaa huomattavasti enemmän eikä kuva enää jäänyt pelkäksi "kauniin siniseksi" tunnelmapalaksi...:)

  VastaaPoista
 4. Moi Pitsit sekaisin ja kiitos paljon kommentista!

  Kuvan otin todella aivan aamuhämärissä, ja kaikki valo tuli siniseltä taivaalta. Kamerat (varsinkin uudet digitaalikamerat) tallentavat vallitsevan todellisen värin. Maiseman jonka näemme muodostaa kuitenkin aivot, ja siksi ympäristö näyttää aivan erilaiselta sinisessäkin valossa, koska aivot "tietävät" valkoisen olevan valkoista jne. ja "muodostaa" näkemämme sen perusteella. Tässä kuvassa sain liian sinisyyden vähenemään RAW kuvan valotusaikaa lisäämällä, ja hieman sinistä sävyä vähentämällä.

  Valokuvaaminen on nykyään yhtä säätämistä ja kuvankäsittelyä, sen jälkeen kun kuvat on otettu. Tekniikka on tullut ja tulee näyttelemään yhä isompaa roolia valokuvauksessa.. Menneet ovat ne ajat, jolloin valokuva oli valokuva, juuri sellaisenaan. Toivottavasti tulevaisuudessakin pystytään katsomaan kuvaa myös kuvana. Suuressa murroksessa valokuvaus nyt kuitenkin on.

  Kuvateksteissä tulen kuitenkin kertomaan yhä enemmän muustakin, kuin itse kuvaustapahtumasta.
  Kertomus kuvaustapahtumasta tuo minustakin kuvan paremmin esiin. Parhaimmillaan se saa kuvan hieman elämään ja luo ilmapiirin kuvaustapahtumasta. Silloin olen saavuttanut vähän siitä, mihin olen näillä kuvillani Luonnon Rauhaa pyrkinyt (huom. ei yhteenkirjoitus).

  VastaaPoista
 5. Поздравляю с Рождеством Христовым! В этот светлый праздник хочу пожелать мира и спокойствия в вашем доме, добра, взаимопонимания, достатка, любви, счастья, душевного равновесия, успехов во всех начинаниях, побольше радости, крепкого здоровья и всех благ! Пусть оправдываются все ожидания и сбудутся самые заветные мечты!
  Merry Christmas and a Happy New Year!

  VastaaPoista
 6. Rauhaa, hiljaisuutta kotona, ystävällisyyttä, ymmärtämistä ja levollista Joulua.

  VastaaPoista
 7. Cпасибо Dmitry ja kiitos Ari! Rauhallista Joulua myös teille!

  VastaaPoista
 8. Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2013.

  VastaaPoista
 9. Upeita kuvia blogissasi,kyllä luonto ja sen luoma levollisuus on ihmeellistä. Itselleni tosi sykähdyttävä se kaamospäivä -kuva :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos paljon kommentistasi Annele.

  VastaaPoista
 11. Kauniit tummanpuhuvat kuvat... ylitse kaiken muun..

  VastaaPoista
 12. Paljon kiitoksia kommentistasi ulleriina!!

  VastaaPoista